Av. Miguel Hernandez nº 4 | DENIA | email: info@dianiumlex.com | copyright © dianiumlex 2010


lawyer and real estate | advocate en makelaar | abogada e inmobiliaria                                      

+34-615 375 370
HOME OVER ONS PERSONEN EIGENDOM WERKEN OVER DÉNIA CONTACT BLOG

Denia, de poort naar de Costa Blanca

Hoofdstad van de Marina Alta, Dénia  is een internationale en moderne stad waarin u alle mogelijke diensten kunt vinden, een hoofdzakelijk toeristische plaats met een heel variërend aanbod.Een ander opvallend element van Dénia is de “Sierra del Montgó”, het natuurpark, die Dénia van Javea scheidt, met de Cabo San Antonio.

De verschillende monumenten van Dénia, de culturele activiteiten en de musea vormen een rijk cultureel aanbod van hoog niveau.


Ook de feesten van Dénia zijn heel bekend, waaronder de Fallas (19 maart), de “Bous en la mar” (Stieren in de zee), en de Moros y Cristianos.

Dénia heeft een kustlijn van 20 km, met mooie stranden. Aan de noordzijde “Les Marines”, “Les Boveres”,  en “l’Almadrava”, en aan de zuidzijde het strand van “Les Rotes”, stranden waar men geen massatoerisme vind, ideaal voor families.


Dénia is van ouds af aan een vissersplaatsje, waarbij één van de belangrijkste producten de rode garnaal is, met een belangrijke sporthaven, één van de grootste van de provincie, en de aanwezigheid van scheepvaartmaatschappijen die u naar de Balearen kunnen vervoeren.